Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Η εξόρυξη χρυσού και οι επιπτώσεις στη Θεσσαλονίκη





Με πρωτοβουλία της Κίνησης Πολιτών Καλαμαριάς, την Δευτέρα 10-12-2012 στις 7.00μ.μ,θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς το θέμα της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική και οι επιπτώσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

ΚΑΛΟΥΜΕ

όλους τους πολίτες να παρευρεθούν και να στηρίξουν την έκδοση ψηφίσματος, που θα δηλώνει την κατηγορηματική μας αντίθεση στην καταστροφή του περιβάλλοντος και τις δραματικές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών.
Θα γίνει ενημέρωση από επιστημονικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς.
Σημειώνουμε ότι στις 24-11-2012, σε συγκέντρωση χιλιάδων κατοίκων της Θεσσαλονίκης, εγκρίθηκε το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς οι κάτοικοι του Έβρου, της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς, της Κομοτηνής και της Χαλκιδικής που συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ και διαδηλώσαμε την αντίθεσή μας στην λειτουργία μεταλλείων χρυσού στον τόπο μας, απευθυνόμαστε στις Αρχές της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, στον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης και στον λαό της Θεσσαλονίκης και ζητάμε:

·        Να ενημερωθούν για τις καταστρεπτικές και ανεπανόρθωτες επιπτώσεις από τα πορίσματα των ανεξάρτητων επιστημονικών φορέων της πόλης και της χώρας (Πρυτανικό Συμβούλιο ΑΠΘ, Συμβούλιο Περιβάλλοντος ΑΠΘ, Γεωπονική Σχολή ΑΠΘ, Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων ΑΤΕΙ Θεσ/νίκης, ΤΕΕ/ΤΚΜ, Ένωση Δασολόγων, κτλ).

·        Να ανατρέξουν στην διεθνή εμπειρία που δείχνει πως σε όλες τις περιπτώσεις, σε όλες τις χώρες, ακόμα και στις πιο προηγμένες τεχνολογικά, ακόμα και στις πιο ευαίσθητες περιβαλλοντικά, τα ατυχήματα τελικά συμβαίνουν και είναι καταστροφικά και ανεπανόρθωτα.

·        Και να δράσουν – ασκώντας πίεση προς την κυβέρνηση - για την αποτροπή της καταστροφής που επέρχεται και για την πόλη της Θεσσαλονίκης, από την τοξική σκόνη και την ρύπανση της ατμόσφαιρας.

Η Θεσσαλονίκη και οι κάτοικοί της, είναι γεωγραφικά, κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά συνδεδεμένοι με τις περιοχές που προορίζονται να γίνουν το πεδίο αυτών των καταστροφών και ως εκ τούτου θα μοιραστεί όλες τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης.


Ας αντιδράσουμε άμεσα πριν είναι πολύ αργά για όλους !


ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
                                                                                                   http://dimotikikinisi.blogspot.gr/
E-MAIL:kalamaria2006@yahoo.gr
                                                                            Τηλ:2310402851