Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Μπορώ χωρίς ευρώ

koino
Δίκτυο ανταλλαγής αγαθών και υπηρεσιών Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά




















                                                  













www.koino.com.gr



Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Βασίλης Αθανασιάδης





ΣΗΜΕΡΑ και ΑΥΡΙΟ τελευταίες μέρες της έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Αθανασιάδη η οποία φιλοξενείται στον πολυχώρο Τέχνης Remezzo (Ν. Πλαστήρα 2, πλαζ Αρετσούς).
Ο Βασίλης Αθανασιάδης γεννήθηκε το 1958, γέννημα θρέμμα Καλαμαριώτης από γονείς πρόσφυγες.
Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Καλαμαριάς και ακολούθησε σπουδές στο χώρο των ηλεκτρονικών.
Από παιδί τον γοήτευε η ζωγραφική και τα πρώτα του σκίτσα τα έκανε στα χρόνια του δημοτικού σχολείου.
Αυτοδίδακτος με μόνο οδηγό το μεράκι και το ταλέντο του πέρασε διαδοχικά από το σκίτσο στην πένα, το κάρβουνο, την ακουαρέλα και τώρα πια στα χρόνια της ωριμότητάς του, στο λάδι.
Επηρεασμένος από τα παιδικά του χρόνια στην Καλαμαριά αποτυπώνει αναμνήσεις του σε θαλασσογραφίες και τοπογραφίες.

Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι:
Τρίτη έως Παρασκευή 18.00 - 22.00, Σάββατο 12.30 - 14.00 & 19.00 - 22.00 και Κυριακή 12.00 - 17.00.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΚΕΔΕ: Σε 56 δήμους και όχι στις περιφέρειες τα 83 ακίνητα του ΕΟΤ


Στους δήμους και χωρίς αντάλλαγμα παραχωρούνται τελικά 83 ακίνητα ιδιοκτησίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), τη διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση των οποίων ασκεί η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.) μετά την ψήφιση του νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού περί «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις» στις 15 Φεβρουαρίου 2012. Η αρχική πρόβλεψη του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για παραχώρηση των ακινήτων στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις ανατράπηκε, έπειτα από παρέμβαση της ΚΕΔΕ, η οποία με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου στις 11 Ιανουαρίου 2012, διαφώνησε ομόφωνα με τη μεταβίβαση της κυριότητας, της διοίκησης και της διαχείρισης όλων των ακινήτων της ΕΤΑ. Α.Ε. στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις.
Και αυτό, δεδομένου ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και ιδιαίτερα του Δημοτικού Κώδικα και του ν. 3852/2010 «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», η κυριότητα, διαχείριση και εκμετάλλευση των ακινήτων αυτών θα πρέπει να αποτελεί αρμοδιότητα της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με βάση την αρχή της εγγύτητας. Ως εκ τούτου πρότεινε τη μεταβίβασή τους στους δήμους. Πρόταση την οποία κατέθεσε στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και τελικά συμπεριλήφθηκε στον ψηφισθέντα νόμο.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Τίποτα δεν είναι και δεν θα είναι όπως χθες!







Οι Πολίτες της Καλαμαριάς παίρνουμε τη ζωή και την πόλη στα χέρια μας!

Οι αποτυχημένοι και φοβισμένοι δεν μπορούν να μας απειλούν και να μας εκφοβίζουν!

Το σύστημα βρίσκεται σε κρίση. Ανίκανες κυβερνήσεις και πολιτικά πρόσωπα με ύποπτη υπαλληλική σχέση, οδηγούν τους πολίτες και την ίδια την χώρα σε εξαθλίωση και υποταγή.
Ελάχιστο εισόδημα επιβίωσης ,δημόσιος πλούτος και υποδομές γίνονται λεία στην μεγαλύτερη κλοπή των τελευταίων 100 χρόνων.
Έχουμε χρέος να αντισταθούμε και να τα υπερασπισθούμε όλα.
Σήμερα δίνουμε έναν αγώνα επιβίωσης αλλά και έναν αγώνα για το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας.
Έχουμε δικαίωμα στη ζωή. Αυτό σημαίνει δικαίωμα και στη δουλειά και στην κατοικία και στη μόρφωση και στην υγεία και σε όλα τα δημόσια αγαθά.
Η πόλη μας, η Καλαμαριά, εγκαιρα είχαμε επισημάνει ότι βρίσκεται κι αυτή στο μάτι του κυκλώνα.
Μέσα στον κυκεώνα της κρίσης μεγάλες εκτάσεις ζωτικής σημασίας για την υγεία, την εκπαίδευση, την οικονομική και πολιτισμική ζωή της πόλης γίνονται βορά των κερδοσκόπων.
Όλη η παραλία, το Κόδρα, το Νταλίπη, οι Καπναποθήκες και άλλα 250 στρέμματα γης είτε ξεπουλιούνται μέσω του περίφημου Ταμείου «αξιοποίησης», είτε μετατρέπονται σε λεία διαπλοκής δικαστικών και εργολάβων μέσω απίστευτων τιμών ζώνης που φθάνουν ακόμη και τις 7000 ευρώ το τετραγωνικό!(ενώ το δημόσιο πουλάει με 300/τ.μ!).
Θεωρούμε χρέος μας να σας ενημερώσουμε για να δώσουμε όλοι μαζί αυτόν τον αγώνα σε όλα τα μέτωπα.
Δεν μπορούμε να μένουμε άλλο αδρανείς!
Όσα συμβαίνουν γύρω μας ,συμβαίνουν επειδή δεν μιλάμε, επειδή μένουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας, περιμένοντας από τους άλλους να κάνουν τους αγώνες που θέλουμε..
Δεν περιμένουμε πια τίποτα από «σωτήρες» και δεν ελπίζουμε σε ατομικές λύσεις.
Η δύναμή μας βρίσκεται στη γνώση, στην ενότητα και στη δράση.

 
Τέρμα στην αδράνεια!
Αλληλεγγύη και κοινός αγώνας!
Να σταματήσουμε τη λεηλασία!