Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Αγροτικό Παντοπωλείο Καλαμαριάς


ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΕΛΟΣ



ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ *



Email *



ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟ *



ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΙΝΗΤΟ



ΩΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ Ή ΩΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ;




Image Verification

captcha

Please enter the text from the image:

[Refresh Image]
[What's This?]

Powered byEMF Contact Form
Report Abuse

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Την Παρασκευή στις 9 μ.μ. στο θεατράκι της οδού Χηλής η πρώτη συνάντηση του Αγροτικού Παντοπωλείου Καλαμαριάς!

Αγροτικό παντοπωλείο
Καλαμαριάς

 
Καλύπτουμε τις ανάγκες μας
με ντόπια, ποιοτικά και φθηνά προϊόντα
στηρίζουμε την ελληνική αγροτική παραγωγή
εξασφαλίζουμε δίκαιες τιμές
για τους παραγωγούς
αποκλείουμε κάθε μεσάζοντα.
Το αγροτικό παντοπωλείο Καλαμαριάς είναι στην πραγματικότητα ένα δίκτυο που φέρνει κοντά, σε μία σχέση συνεργασίας και αλληλεγγύης αγρότες και καταναλωτές. 

www.agropankalamarias.blogspot.com
τηλ. 6947705491


Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Χωρίς εργαζόμενους οι δήμοι, μεγάλες ευκαιρίες εκποίησης!

Να τους χαιρόμαστε!

και τον Ρέππα και τον Ρόβλια και τον Τζωρτζάκη και όλους τους εν ενεργεία υπαλλήλους και εν αποστρατεία υπουργούς που ένα μήνα πριν την λαϊκή ετυμηγορία καταδικάζουν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη την χώρα με τον περίφημο ν.4057/2012 (φεκ 14-3-2012).
Όμως η επίθεσή τους δεν είναι μόνο έναντι των εργαζομένων, είναι και εναντίον της τοπικής αυτοδιοίκησης και της οποιασδήποτε διεκδίκησης από την τοπική κοινωνία των δημόσιων και κοινόχρηστων αγαθών.
Η ρήξη κράτους- ΟΤΑ είναι δεδομένη σε όλα τα επίπεδα. Ας το καταλάβουμε όλοι.Ή θα υπηρετήσουμε ένα συγκεντρωτικό κράτος ή έναν γνήσια αποκεντρωμένο και δημοκρατικά οργανωμένο θεσμό,την τοπική αυτοδιοίκηση.Και τα δυο δεν γίνονται.

Η εμπλοκή που παρουσιάστηκε πρόσφατα στη ΔΕΤΕΚ (δημοτική επιχείρηση παραλίας), με τους 60 συμβασιούχους πρέπει να απαντηθεί από το δήμο και το δημοτικό συμβούλιο με τον πιο αποφασιστικό τρόπο:
Α. να καταδικάσουμε την κυβέρνηση και του υπεύθυνους υπουργούς.
Β. να ληφθεί ΟΜΟΦΩΝΗ θετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τις προσλήψεις που χρειάζονται.
Γ. να οριστεί διαπαραταξιακή επιτροπή με συμμετοχή και εκπροσώπου του σωματείου εργαζομένων που θα επιβλέψει την αξιοκρατική και με διαφάνεια διαδικασία των προσλήψεων.
Δ. να απαιτήσουμε ΑΜΕΣΑ την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και την επαναφορά στο δήμο Καλαμαριάς όλης της παραλίας.
Ε. την κατάργηση της ΔΕΤΕΚ Α.Ε και τη δημιουργία Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης όλης της παραλίας με εκπροσώπηση της τοπικής κοινωνίας.

Για τη δημοτική
Κίνηση Πολιτών Καλαμαριάς

Μιχάλης Παναγιωτίδης

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Έκθεση ζωγραφικής Καλαμαριωτών ζωγράφων


Σε λίγες ώρες ο Ο.Ε.Δ.Β. Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, θα αποτελεί παρελθόν


Σε λίγες ώρες ο Ο.Ε.Δ.Β. Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, θα αποτελεί παρελθόν, καταργείται οριστικά. Μετά από 75 χρόνια η κουκουβάγια της σοφίας και της αρετής «πετάει μακριά», γιατί κάποιοι αποφάσισαν ότι δεν έχει θέση στη σύγχρονη μνημονιακή εκπαίδευση. Η μόρφωση θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά. Το … Μέλλον είναι μόνο το … «ηλεκτρονικό βιβλίο» και οι «διαδραστικοί πίνακες».
 
Οι εργαζόμενοι στον Ο.Ε.Δ.Β. που όλα αυτά τα χρόνια εξέδωσαν και διένειμαν τρία (3) δισεκατομμύρια βιβλία σε εκατομμύρια μαθητές, αποχωρούν περήφανοι για τη συμβολή τους στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος (μέσο κόστος κάθε βιβλίου 0,70 €), για την απουσία διαφθοράς και διαπλοκής τους, για το ότι κατόρθωσαν να περισώσουν από τον ιδιωτικό φορέα, την ιστορία των σχολικών βιβλίων, δέκα πέντε χιλιάδες (15.000) πρωτότυπα έργα ζωγραφικής που κοσμούσαν κάποτε τα σχολικά βιβλία (Τσαρούχης, Γκίκας, Γραμματικόπουλος, Τάσος κ.λ.π.), τριάντα χιλιάδες (30.000) βιβλία, πολλά σπάνιων εκδόσεων, που αποτελούν πλέον περιουσία του ΥΠΔΒΜΘ και υπάρχει ιστορική ευθύνη στην πολιτική ηγεσία να τα διαφυλάξει και αξιοποιήσε.
 
Οι εργαζόμενοι αποχωρούν με πίκρα και ανησυχία, για το μέλλον της έκδοσης και διανομής των σχολικών βιβλίων. Ζήσανε τη φετινή χρονιά, τη χειρότερη από ιδρύσεως του Ο.Ε.Δ.Β., που τα βιβλία στάλθηκαν με τεράστια καθυστέρηση, που τα λάθη και οι παραλείψεις των ιθυνόντων στοίχησαν εκατομμύρια στους Έλληνες πολίτες, προάγγελος των όσων πρόκειται να επακολουθήσουν τη φετινή χρονιά που εκτιμούμε ότι θα είναι πολύ χειρότερη από κάθε πλευρά.
 
Οι εργαζόμενοι αποχαιρετούν ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, ευχαριστώντας τους για την πολύχρονη συνεργσία και υπόσχονται να συνεχίσουν τον αγώνα για μία ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ στην υπηρεσία του λαού. Η κουκουβάγια της σοφίας και της αρετής, ελπίζει να μην ξεχασθεί και ονειρεύεται τη μέρα που σε μία Ελλάδα ελεύθερη και απαλλαγμένη από δανειστές-επιτηρητές-τροϊκανούς, θα ξανακληθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της για την εκπαίδευση των μαθητών.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                  Ο Γ. Γραμματέας

Μάκης Λυκόπουλος       Σταύρος Ευσταθόπουλος

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Έρευνα για 1,6 εκατ. € στο δήμο Καλαμαριάς

Τρύπα ύψους 1,6 εκατομμυρίων ευρώ βρέθηκε από τους οικονομικούς επιθεωρητές στα βιβλία της δημοτικής επιχείρησης τελετών Καλαμαριάς, προκαλώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com
εφ.Μακεδονία 5-4-2012

(αλλά και εδώ  http://dimotikikinisi.blogspot.com/2011/02/blog-post.html η δική μας δημοσίευση το Φεβρουάριο του 2011)

Χθες δόθηκε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην ειδική επιχειρησιακή διεύθυνση του ΣΔΟΕ, προκειμένου να καταλογιστούν οι πιθανές ποινικές ευθύνες στους υπαίτιους.
Οι οικονομικοί επιθεωρητές πραγματοποίησαν έλεγχο στα αρχεία της δημοτικής επιχείρησης τελετών Καλαμαριάς, που σήμερα έχει συγχωνευτεί στην ανώνυμη εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης, ύστερα από σχετική καταγγελία δημοτικού συμβούλου της Καλαμαριάς. Ο διαχειριστικός έλεγχος ολοκληρώθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου και το σχετικό πόρισμα παραδόθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών, αρμόδιο για οικονομικές υποθέσεις, Λάμπρο Τσόγκα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας παρήγγειλε στο ΣΔΟΕ τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της υπεξαίρεσης σε βάρος του δημοσίου, όπως και άλλα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, καθώς βάσει των συμπερασμάτων των ελέγχων στα ταμεία της δημοτικής επιχείρησης δεν βρέθηκε το ποσό των 1,6 εκατομμυρίων ευρώ, που όμως είχε πιστωθεί από τις συναλλαγές εννέα ετών, από το 2002 μέχρι και το τέλος του 2010.

Στήνουμε μια κοινότητα αγάπης μέσα στη φυλακή

του Κλήμη Πυρουνάκη

Διευθυντή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ελεώνα Θηβών

 

Στελεχώνουμε ένα σχολείο μέσα στις φυλακές της Θήβας. Πέρασαν σχεδόν τέσσερα χρόνια και έχουμε ακόμη την ορμή του εφήβου που οραματίζεται, σχεδιάζει και πραγματώνει το όνειρο που παίρνει σάρκα και οστά.
Νέοι καθηγητές (παρόλο που είναι ωρομίσθιοι) αλλά και εθελοντές με ζήλο και φαντασία κάνουν το μάθημα στα πλαίσια σχεδίου δράσης, εμπλέκοντας ταυτόχρονα τα σχέδια και των άλλων τμημάτων. Την ώρα του διαλείμματος σε μεγάλο ποσοστό οι εκπαιδευόμενες παραμένουν αυτοβούλως στην τάξη για μελέτη και επικοινωνία.
Οι σύμβουλοι ψυχολογίας και σταδιοδρομίας συστηματικά και συνεχώς καταγράφουν και διευθετούν προβλήματα υπαρξιακά, οικογενειακά και προσωπικά. Δίνουμε ελπίδα γιατί έχουμε ανοίξει το "παράθυρο" και το φως του ήλιου αλλά και της γνώσης, κυρίως της αυτογνωσίας, διαχέεται μέσα στο σχολείο.
Aυτή η χαριτωμένη κοινότητα έχει να αντιμετωπίσει το θάνατο. Και θάνατος δεν είναι μόνο ο φυσικός, σωματικός ή αυτός της αυτοκαταστροφής και της αυτοτιμωρίας, αλλά και ο θάνατος που βίωσαν όταν βρίσκονταν έξω από την φυλακή. Θάνατος είναι και η απειλή, η πείνα, το ψέμα, ο εξευτελισμός, η δειλία, η ανθρώπινη υποτίμηση, η ανειλικρίνεια, ο εξαναγκασμός, ο φόβος, ο ψυχικός και σωματικός πόνος, ο ρατσισμός, ο βιασμός, η σεξουαλική παρενόχληση και άλλα...

Κάνουμε μελέτη θανάτου. Οι συζητήσεις ατελείωτες για προσδιορισμούς των αιτιών που οι άνθρωποι πληγώνονται και "αιμόφυρτοι" πλανώνται. Ως καθηγητές-εμψυχωτές μάθαμε να κλείνουμε πληγές και γνωρίζουμε πλέον τεχνικές να ταξινομούμε τα πράγματα και να συγχρονίζουμε το βηματισμό των κρατουμένων γυναικών, που οδηγούν στην έξοδο από το κατάστημα κράτησης και που να μην έχει επιστροφή. (Έχει καταγραφεί το ποσοστό επιστροφής των γυναικών που εκπαιδεύονται στη φυλακή να είναι 3%, τη στιγμή που σε όλο τον πληθυσμό των εγκλείστων το 70% επιστρέφει).

Καλούμε την πολιτεία να μελετήσει σοβαρά το θεσμό "Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας" μέσα στα καταστήματα κράτησης που δυστυχώς είναι μόνο έξι σε όλη την Ελλάδα. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και το Δικαιοσύνης να "επιβάλλει" τη δημιουργία σχολείων μέσα σε όλες της φυλακές της χώρας. Εάν η πολιτεία θέλει να πάψει να απασχολείται με τους "τιμωρούς" της οφείλει να τους εκπαιδεύσει και να τους δώσει πνοή ζωής.